Toont alle 7 resultaten

Batterij kopen?

Ben jij op zoek naar nieuwe batterijen? Dan zit je bij ons goed. Wij bieden je namelijk een ruim assortiment aan batterijen van bekende merken en in allerlei soorten en maten. Uiteraard hebben we uitvoeringen in Alkaline, Lithium en oplaadbare modellen.


Soorten batterijen

De meest bekende batterij is de Alkaline batterij. Dit is daarnaast ook de goedkoopste soort. Ze zijn geschikt voor niet al te grote stroomverbruikers. Ze functioneren op hun best op kamertemperatuur. Bij echt lage temperaturen zijn ze redelijk snel leeg. Ook is het gebruik bij hele hoge temperaturen af te raden. Deze batterijen zijn wel ideaal voor bijvoorbeeld in afstandsbedieningen, klokken, wekkerradio,s enzovoorts. Je kunt ze niet opladen.

Lithium

Lithium batterijen zijn zeer geschikt voor grotere stroomverbruikers zoals felle zaklampen, draagbare radio's, en andere apparaten die wat meer vermogen vragen. Daarnaast is deze soort beter bestand tegen hoge en lage temperaturen. Hierdoor zijn ze ook geschikt voor weerstations, thermometers. Een ander voordeel is dat deze batterijsoort nauwelijks last heeft van zelfontlading. Hierdoor kun je ze dus heel lang bewaren.

Oplaadbare batterijen

Oplaadbare batterijen zijn tegenwoordig meestal van het type Ni-MH. Deze accu's kun je tussentijds bijladen. Je kunt ze het beste niet helemaal leeg laten lopen. De levensduur ligt gemiddeld tussen de 500 en 1000 keer opladen. Als je een apparaat een langere tijd niet gebruikt, kun je ze er het beste uithalen.