Toont alle 7 resultaten

AA Batterijen

Ben jij op zoek naar AA batterijen? Dan zit je bij ons goed. Wij bieden je namelijk een ruim assortiment van diverse topmerken. We hebben zowel Alkaline, Lithium als oplaadbare batterijen. Ook grootverpakkingen en industriële batterijen!

Andere namen zijn o.a Penlite, LR6, LR06 en Mignon.


Algemeen

De AA batterij is waarschijnlijk de meest verkochte ter wereld. Niet oplaadbare versies leveren 1.5 volt. Des te hoger het aantal milliampère des te langer hij jouw apparaat van stroom kan voorzien. De niet oplaadbare versie levert 1.2 volt. Daarnaast zijn er enkele speciale modellen met een hoger voltage, maar die hebben we niet opgenomen in ons assortiment om schade aan uw apparatuur te voorkomen.

Alkaline AA Batterij

Alkaline is de meest voorkomende batterij. Deze is vooral geschikt voor apparaten met een wat lager stroomverbruik. Daarnaast voor apparaten die niet worden gebruikt bij hele lage of hele hoge temperaturen. Ideaal voor in de klok, kleine zaklamp, afstandbediening en nog veel meer. Het voordeel van dit type AA batterij is dat deze voordelig zijn in aanschaf. Deze versie is niet oplaadbaar.

Lithium

Een Lithium AA batterij is er voor de grotere stroomverbruikers. Deze kunnen een hoge piekspanning leveren en gaan veel langer mee. Ze zorgen dus voor een langere gebruiksduur. Daarnaast zijn ze minder gevoelig voor lagere temperaturen en hebben ze weinig last van zelfontlading. Ideaal voor bijvoorbeeld felle zaklampen, flitsers, weerstations enzovoorts. Deze versie is niet oplaadbaar.

Oplaadbaar

Als je veel gebruikt maakt van je apparaat dan kun je het beste kiezen voor oplaadbare AA batterijen. Deze zijn uiteindelijk goedkoper in het gebruik. Daarnaast is opladen minder slecht voor het milieu. Een oplaadbare versie levert doorgaans 1.2 volt. Tegenwoordig zijn bijna alle oplaadbare versies van het type nikkel-metaalhydride (NiMH).