Toont alle 13 resultaten

Led zaklamp kopen?

Als je op zoek bent naar een led zaklamp dan zit je bij ons goed, Bijna al onze zaklampen zijn namelijk voorzien van een LED. In tegenstelling tot een gloeilamp of Xenon lamp verbruikt een LED veel minder stroom. Daarnaast is de levensduur veel langer en is dit type lichtbron veel minder gevoelig voor schokken. Dankzij de moderne technieken zijn deze zaklampen tegenwoordig extreem fel!


Wat is een LED?

LED is de afkorting van Light Emitting Diode of eigenlijk lichtuitstralende diode. Een technisch component dat licht geeft als er stroom doorgaat. De eerste echt functionele LED stamt uit 1962. De eerste led dienden vooral als controle of signaal lampje in elektrische apparaten. Het grote voordeel was de lange levensduur, het ontbreken van een gloeidraad en een beperkte warmte ontwikkeling. Sindsdien is de ontwikkeling erg snel gegaan waardoor de meeste mensen nu thuis LED lampenn gebruiken als verlichting voor in huis.

LED in zaklampen Rond het jaar 2000 kwamen de eerste echt bruikbare LED zaklampen op de markt. Deze waren best prijzig waardoor het even duurde voordat ze aansloegen bij het grote publiek. Uiteindelijk heeft de LED lamp al zijn voorgangers verslagen en zijn tegenwoordig bijna alle zaklampen voorzien van deze lichtbron.

Voordelen

Moderne LED's zijn extreem fel en gebruiken vele malen minder energie dan een gloeilamp. Daarnaast zijn ze compacter en goed bestand tegen schokken. Ook de levensduur is vele malen langer. Ondanks dat ze meer energie omzetten in licht en minder energie in warmte, worden felle led's toch warm. Daarom zijn de meeste zaklampen voorzien van een thermische beveiliging. Toch is het raadzaam om een zaklamp zo te vervoeren dat hij niet per ongeluk aan kan gaan.

Lumen

De meest gebruikte term om de felheid van een LED aan te geven is lumen. Dit is de hoeveelheid licht die rondom de led straalt zonder reflector of lens. Uiteindelijk zorgen de led, reflector en lens samen voor het bereik van een led zaklamp. Het kan dus zijn dat en lamp met minder lumen maar een hoogwaardige reflector verder schijnt dan een zaklamp met meer lumen en een minder goede reflector.