Toont alle 20 resultaten

Militaire zaklampen

Militaire zaklamp nodig? Dan zit je bij ons goed. Wij bieden je namelijk een ruim assortiment aan tactische zaklampen met militaire specificaties. Deze lampen zijn extra fel, extra degelijk en doorgaans voorzien van een slagrand en een strobe.

Omdat we ze allemaal eerst zelf hebben getest weten we precies waar we het over hebben. We helpen je dus graag bij het uitzoeken van je nieuwe militaire zaklamp.


Wat maakt een lamp een militaire zaklamp?

Allereerst zijn deze lampen extra fel en extra snel te bedienen. Daarnaast zijn ze bijna allemaal voorzien van een strobe waarmee je je tegenstander kunt verblinden. Dit heeft ook een sterk desoriënterende werking. Ook zijn ze doorgaans voorzien van een slagrand voor zelfverdediging en als noodhamer. Ze zijn extra degelijk uitgevoerd waardoor ze goed bestand zijn tegen het ruwere en intensieve gebruik.

Militaire zaklampen zijn dus zaklampen naar militaire specificaties. Ze worden ook wel tactische lampen genoemd. Ze zijn daarom zeer geliefd bij militairen, politie, en beveiliging. Vaak worden deze persoonlijk aangekocht omdat de door Defensie verstrekte zaklampen vaak wat minder presteren.

Voordelen

* Extra degelijk
* Bestand tegen alle weersomstandigheden
* Extra goede grip (ook met handschoenen aan)
* Slagvast
* Extra fel
* Oplaadbaar

Dankzij al deze voordelen is de militaire zaklamp er niet alleen voor de militair maar er ook voor de consument die veel eisen aan zijn nieuwe zaklamp stelt.

Hoe degelijk zijn ze nu echt?

De zaklampen die wij aanbieden overleven allemaal een van van 1 meter hoogte op beton. Een deel van de Olight zaklampen kun je zelfs van anderhalve meter hoogte op beton laten vallen zonder dat ze stuk gaan. Daarnaast zijn ze minimaal waterdicht volgens de IPX 6 norm waardoor je ze gewoon onder stromend water kunt houden. De meeste Olight zaklantaarns hebben de IPX8 normering waardoor je ze geruime tijd onder water kunt houden zonder dat ze stuk gaan. Onze selectie militaire zaklampen is dus bestand tegen gebruik onder zware omstandigheden!

Wit licht versus rood en groen licht

Een aantal van onze modellen kunnen niet alleen wit licht geven maar ook rood en groen licht (al dan niet met een filter). Rood licht heeft een minder groot bereik en wordt op afstand dus minder goed waargenomen. Dit is ideaal als je snel je omgeving wilt verlichten zonder dat je zelf op grote afstand wordt waargenomen. Groen licht reikt wat verder dan rood licht maar tast het nachtzicht van je eigen ogen minder aan dan wit licht.