Zaklamp kopen aankooptips

Het kopen de juiste zaklamp kan soms best nog een lastig klusje zijn. Er zijn er namelijk heel veel en op het eerste gezicht lijken ze veel op elkaar. Toch zitten er grote verschillen tussen verschillende zaklampen. Daarom leggen we je graag het één en ander uit!

Stap 1: Oplaadbaar of niet?

Maak je veel gebruik van je zaklamp? Dan kies je voor een oplaadbare zaklamp. Uiteindelijk is dit type namelijk goedkoper in gebruik en minder schadelijk voor het milieu. Maar er kunnen redenen zijn om te kiezen voor een niet oplaadbare lamp. Bijvoorbeeld als je je zaklamp wilt gebruiken bij een stroomuitval. Je hebt dan meer aan een gewone lamp met een voorraad batterijen. Ook als je lange tijd geen beschikking hebt over laadstroom omdat je in een afgelegen gebied bent, heeft een niet oplaadbare variant de voorkeur.

Stap 2: Formaat

Size does matters! Wil je een zaklamp die je dagelijks bij je kunt dragen? Dan wil je niet een al te grote en een al te zware. Speciaal voor deze doelgroep bieden we je een assortiment met EDC (every day carry zaklampen. Mag je zaklamp wat groter zijn omdat je hem in een holster wilt dragen? Dan heb je iets meer keuze en kun je kiezen voor een wat grotere en dus ook wat fellere zaklamp die doorgaan een betere batterij- of accuduur heeft. Denk dus van te voren na over het formaat.

Stap 3: Hoe fel moet hij zijn?

Dit is een hele belangrijke vraag om aan jezelf te stellen. Zoek je en outdoor zaklamp? Dan wil je een stevige en waterdichte uitvoering met een flink bereik. Wil je inspecties uitvoeren voor je werk? Dan kun je beter kiezen voor een minder fel exemplaar of in ieder geval voor een lamp die je goed kunt dimmen. Wil je echt heel ver kunnen schijnen? Lees dan zeker ook even onze pagina met het verschil tussen lumen en bereik.

Stap 4: Verstelbare lichtbundel?

Een zaklamp met een verstelbare lichtbundel kan heel handig zijn. Wat ons betreft zijn Ledlenser zaklampen de beste lampen met een verstelbare bundel. Je kunt dus kiezen uit een breed of heel smal licht. Breed voor de langere afstanden en smal voor de kortere afstanden of om een groot oppervlak te verlichten. Producten van dit merk zijn met één hand te verstellen, hebben geen blinde vlekken in de bundel en geven een egaal licht.

Wil je zo ver mogelijk schijnen? Dan kun je beter niet kiezen voor een verstelbare lichtbundel. Deze vormen namelijk altijd een middenweg tussen een smalle en brede bundel. Olight heeft een aantal zaklampen die speciaal zijn ontwikkeld om zo ver mogelijk te kunnen schijnen. Je kunt de lichtbundel niet verstellen omdat hij ontwikkeld is voor een maximaal bereik. Bijvoorbeeld de Javelot Pro die wel een 1000 meter ver kan schijnen.